Ας γνωριστούμε

Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά αρχές του ’16. Αρκετοί γνωριζόμασταν από παλιά και με άλλους βρεθήκαμε πρώτη φορά. Άλλοι είναι εκλεγμένοι σε Συμβούλια του Δήμου και των Κοινοτήτων του και άλλοι προέρχονταν από τοπικά κινήματα. Πάντα όμως μας ένωνε το νήμα της «απέναντι όχθης» – αυτής που δεν συμβιβάζεται, που επιμένει και αγωνίζεται. Το εγχείρημα δύσκολο, αλλά απολύτως απαραίτητο: μία συλλογικότητα που θ’αγωνιστεί ακόμα και για το… «αυτονόητο», δηλαδή το δικαίωμα των Αθηναίων να ζουν με αξιοπρέπεια σε αυτή την πόλη. Οπλιστήκαμε, λοιπόν, με θάρρος αλλα κι αισιοδοξία και δημιουργήσαμε την Πόλης Ξεκίνημα.

Είμαστε μία Δημοτική Κίνηση με πολλές καταβολές, όσες και των μελών της. Διεκδικούμε μία πόλη όπου οι ελεύθεροι χώροι θα είναι δημόσιοι, ζωντανοί, χώροι αναψυχής των πολιτών.

Θέλουμε έναν Δήμο με υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας κατάλληλα στελεχωμένες  με μόνιμο προσωπικό -κι όχι ευκαιριακές εργολαβίες-, ωστε να μπορούμε όχι απλά να επιβιώνουμε, αλλά να ζούμε σε αυτήν το παρόν και το μέλλον μας.

Έναν Δήμο που θα αναλαμβάνει πλήρως τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πολίτες, παρέχοντας ουσιαστική πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, με ουσιαστικές υπηρεσίες και παροχές για τα πιο πληττόμενα στρώματα κι όχι έργα βιτρίνας.

Έναν Δήμο που θα προστατεύει το δημόσιο χαρακτήρα των σχολίων με μέριμνα των κτηριακών υποδομών και να αναβαθμίσει το ρόλο της εκπαιδευτικής κοινότητας στη λήψη αποφάσεων.

Έναν Δήμο, που ειδικά σήμερα, σε καιρό μνημονίου, δεν θα ενσωματώνει τη βαρβαρότητα, ούτε δεν θα κωφεύει μπροστά στην καταστροφή, αλλά θα δίνει μάχες στο πλευρό κάθε πολίτη και θα συγκρούεται όποτε απειλείται το δίκιο μας.

Έναν Δήμο, που θα κάνει τους δημότες πραγματικά συμμέτοχους στη λήψη αποφάσεων.

Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε από την αρχή, ζωή με αξιοπρέπεια σε μια Αθήνα, διεκδικητική και αισιόδοξη, που θα ανήκει στους πολίτες της.

Πόλης Ξεκίνημα, λοιπόν, νέοι…

…αυτοδιοικητικοί αγώνες